Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
12 май (четвъртък)

Президентът Росен Плевнелиев откри нов високотехнологичен завод в Шумен

Президентът Росен Плевнелиев беше на посещение в Шумен. Придружаван от областния управител Донка Иванова, кмета на общината Любомир Христов, председателя на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, както и от своите сътрудници- Елица Николова, секретар по икономика, развитие на регионите и инфраструктура, Мартин Иванов-секретар по духовност, култура и национална идентичност и Румяна Коларова, секретар по образование, наука и гражданско общество, държавният глава откри нов високотехнологичен завод за бойлери на фирма „Теси“.

„Днес се възхищаваме на предприемачеството, на успеха, но и на скромността, на работата и труда на тези двама големи българи. Единственият смисъл, който влагам в своето посещение днес, е да стисна ръката и да се помоля, да апелирам, колкото може повече българи да се запалят от примера на Жечко и Красен Кюркчиеви“, каза в речта си при откриването президентът Росен Плевнелиев. „Това е поредната крупна инвестиция, която вашата компания прави за нашия град. В нея се създават нови работни места и доходи за хората“, заяви кметът Любомир Христов, който благодари на собствениците на компанията за тяхната дарителска дейност.

Инвестицията е в размер на 15 млн.лв, като новата производствена база е с площ от 5 000 кв.м и са разкрити нови 80 работни места.

По-късно през деня президентът разгледа „Индустриален парк“ АД в Шумен, разговаря с кмета на общината Любомир Христов и неговия екип и се срещна с млади таланти, носители на международни признания в областта на програмирането и тяхната преподавателка Бисерка Йовчева.

IMG_3553

IMG_3544

Skip to content