Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
18 март (сряда)

Продължават проверките за спазването на въведените противоепидемични мерки на територията на област Шумен

Областният управител проф. Стефан Желев проведе работна среща за координиране действията на РЗИ, ОД на МВР, МБАЛ Шумен и ЦСМП относно изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която бяха въведени противоепидемични мерки в страната.

На срещата стана ясно, че РЗИ съвместно с ОД на МВР продължават ежедневните проверки за спазване на 14-дневната карантина. Съгласно заповед от 17 март на министъра на здравеопазването всички български граждани и граждани на други държави с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членовете на техните семейства, пристигащи от Китайската народна република, Ислямска република Иран, Бангладеш, Република Индия, Република Малдиви, Федерална демократична република Непал, Демократична социалистическа република Шри Ланка, Кралство Испания, Италия, Република Корея, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Франция, Федерална република Германия, Кралство Нидерландия и Швейцария, се поставят под карантина за срок от 14 дни.

Кметовете на общините чрез кметовете на населените места събират информация за пристигали български граждани на територията на област Шумен от страни с потенциален риск и тези данни се съобщават на РЗИ и на ОД на МВР за поставяне на тези граждани под карантина.

Контролните органи са започнали проверки по търговските обекти и аптеките за недопускане спекулативно увеличаване на цените и за спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Предстои РЗИ съвместно с общините и ОД на МВР да започнат проверки по детски площадки, паркове, площади и други обществени места за недопускане струпване на хора.

Skip to content