Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
4 ноември (сряда)

Проведоха се първи заседания на Общинските съвети в общините Смядово и Върбица

Първата тържествена сесия на новоизбрания Общински съвет в община Смядово беше открита от областния управител Донка Иванова. Председателят на Общинската избирателна комисия Йорданка Жечева връчи удостоверения за избор на общинския кмет Иванка Петрова, на кметовете на кметства и на новоизбраните общински съветници. Всички те положиха клетва и подписаха клетвени листове да работят за благото на жителите на общината.

„В днешния ден към вас са насочени очакванията и надеждите на жителите на вашата община. Техният избор вие да представлявате интересите им е израз на вярата им, че вие сте тези, които ще вземете правилните решения за развитието на общината през следващите  четири години. Признавайки постигнатите резултати, главната ви задача като органи на местната власт е да ги обогатите и завоювате вашите собствени успехи и победи“, каза в  приветствието си областният управител Донка Иванова и пожела на всички успешен мандат и ползотворна работа в името на просперитета на общината.  Кметът на общината Иванка Петрова благодари на своите съграждани за голямата подкрепа и доверие и заяви, че ще продължи да работи за развитието на общината.

Съгласно чл. 23, ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация най-възрастният общински съветник Стоянка Кайкова пое председателството на общинската сесия.  За председател на Общинския съвет в община Смядово беше избран Борислав Борисов от ГЕРБ. Той получи подкрепата на 9 от общо 13 общински съветници.

Във Върбица първото заседание на Общинския съвет беше открито от заместник-областния управител Петко Шаренков, който пожела на местната власт успешна работа в полза на хората. За председател на местния парламент с 12 от 17 гласа бе избран Кадир Хасан от ДПС.

IMG_2395
IMG_2386

Skip to content