Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
11 януари (сряда)

Работи се за овладяване на обстановката на територията на област Шумен

Обстановката на територията на област Шумен остава сложна. Отворена за движение е автомагистрала Хемус, като МПС над 12 т. трябва да се движат с вериги. Отворен е и пътят за Търговище. Затворени за движение на всички МПС са пътищата за Русе, Силистра и Ришки проход, затворени са и всички пътища втори и трети клас от републиканската пътна мрежа. Работи се за поетапно разчистване и отваряне на пътищата.

Предприети са действия за овладяване на ситуацията във всички общини. Областният управител Донка Иванова разговаря по телефона с всички кметове на общини, които докладваха обстановката и мерките, които вземат за нормализиране на обстановката. По информация от 10.00 ч. няма населени места без ток и вода, навсякъде е доставен хляб и няма бедстващи хора.

В община Велики Преслав обстановката е нормална, общинските пътища са проходими.

В община Никола Козлево всички общински пътища са проходими, работи се в момента по републиканските пътища Никола Козлево-Пет могили- Векилски и Никола Козлево- Цани Гинчево- Зърнево.

В община Нови пазар проблемен е пътят Избул-Върбяне- Войвода до границата с Каолиново и се работи по този участък, останалите пътища за проходими.

В община Върбица обстановката е нормална, общинските пътища са почистени и има достъп до всички населени места.

В община Каспичан общинските пътища са почистени с изключение на пътя Нови пазар-Плиска, където се работи и от двете посоки за неговото разчистване.

В община Венец общинските пътища са затворени, отворен е пътят само до селата Осеновец и Изгрев, в момента работят в посока Черноглавци и Габрица.

В община Хитрино общинската пътна мрежа е затворена и се работи по разчистването на пътищата.

В община Каолиново има големи навявания, навсякъде пътищата са пробити, но продължават да работят за проходимостта на пътищата.

В община Смядово общинските пътища са разчистени и до всички села имат достъп.

По-късно през деня ще стане ясно в кои от общините и утре няма да има учебен процес.

 

Skip to content