Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
16 март (понеделник)

Работна среща за изпълнението на въведените противоепидемични мерки в област Шумен

Областният управител проф. Стефан Желев проведе работна среща относно изпълнението на заповедта от 13 март на министъра на здравеопазването, с която бяха въведени противоепидемични мерки в страната. На срещата ръководителите на държавни институции представиха информация за изпълнението на мерките на територията на област Шумен.

По отношение на пристигащите от чужбина, към момента под 14-дневна карантина са поставяни българските граждани, които се връщат от определените за рискови заради коронавируса държави – Италия, Испания, Иран, Република Корея, Китай. За всички останали случаи на граждани, завърнали се от чужбина и представляващи потенциален риск, областният управител разпореди на кметовете на общини чрез кметовете на населени места да препоръчат на тези хора да ограничат контактите си и спазват доброволна 14-дневна карантина.

Областната дирекция по безопасност на храните продължава да извършва проверки и дава указания на обектите стриктно да се спазват и ежедневно да се контролират разписаните процедури, касаещи личната хигиена на персонала и използването на лични предпазни средства по време на работа.

От РУО информираха, че 43 от общо 65 училища в област Шумен са заявили готовност и от днес са започнали различни форми на дистанционно обучение на учениците.

Областният управител проф. Стефан Желев е в непрекъсната връзка с институциите и с общините от областта, като при необходимост и промяна в ситуацията ще свика Областния кризисен щаб.

Skip to content