Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
18 октомври (вторник)

Работна среща за координация на дейностите през есенно-зимния сезон между Областните пътни управления от Североизточна България и Североизточно държавно предприятие

Областна администрация-Шумен беше домакин на работна среща за координация на дейностите през есенно-зимния сезон между Областните пътни управления от Североизточна България и Североизточно държавно предприятие. Присъстваха директорите на Областните пътни управления от Шумен, Търговище, Разград, Добрич и Варна, заместник-директорът на Североизточно държавно предприятие инж. Петър Ганев и ръководителите на държавните горски стопанства на територията на област Шумен.

„Разговорите имат за цел постигането на по-добра координация при почистването от растителност на сервитутите около пътищата преди настъпването на зимния сезон и ангажиментите на всяка от институциите при кризисни ситуации и усложняване на обстановката“, каза заместник-областният управител Петко Шаренков. В хода на срещата бяха поставени проблеми, свързани с премахването на опасни дървета и храстовидна растителност в близост до пътищата, нарушаване цялостта на мантинелите и пътната настилка при превоз на дървесина и др. Постигната беше договореност съвместни екипи от структурите да обходят и набележат районите, където е необходимо да бъдат изрязани и почистени от храстовидна растителност и дървета сервитутите и местата в близост до тях. За предприетите мерки за предотвратяване на критични ситуации по пътищата ще бъде докладвано на областния управител на Шумен Донка Иванова.

От информация на Областно пътно управление Шумен стана ясно, че има сключени договори за почистване на републиканските пътища на територията на област Шумен.  Фирма „Автомагистрали Черно море“ ще извършва дейностите по зимно почистване по участъка от автомагистрала „Хемус“, а ДЗЗД „ПП Шумен“ е с договор за почистване на пътищата от първи, втори и трети клас от републиканската пътна мрежа в региона. Изготвен е разчет на необходимите инертни материали за зимно поддържане и обработка на пътищата. Закупени са първите количества от тях- 1020 тона пясък, 2740 тона сол и др.

Skip to content