Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
5 май (четвъртък)

Работна среща за последващ контрол на мерките за предотвратяване на разпространението на „Заразен нодуларен дерматит“ в област Шумен

Работна среща с представители на държавни институции свика областният управител Донка Иванова за последващ контрол на предприетите мерки за предотвратяване на разпространението на заболяването по едрите преживни животни „Заразен нодуларен дерматит“ на територията на област Шумен. Мерките бяха приети на заседание на Областната епизоотична комисия под председателството на заместник-областния управител Петко Шаренков преди 20 дни.

На срещата представителите на Областната дирекция по безопасност на храните докладваха, че във всички общини в областта са проведени заседания на общинските епизоотични комисии, на които са набелязани конкретни мерки за предотвратяване проникването и разпространението на болестта на територията на съответната община.

По места приключва преброяването на едрите и дребни преживни животни, извършва се дезинсекция в и около помещенията за отглеждане на преживни животни. Създадена е добра координация между контролните органи за извършване на съвместни проверки за ограничаване на нерегламентираните превози на животни. Кметовете, регистрираните ветеринарни лекари и животновъдите са информирани за набелязаните мерки.

Skip to content