Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница

ТОВА Е АРХИВЕН САЙТ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ШУМЕН

Линк към новия сайт - https://shumenoblast.egov.bg


Новини
2 март (сряда)

С поредица инициативи стартира кампанията „Опознай родния край“ в област Шумен

По инициатива на областния управител Донка Иванова се проведе работна среща за подготовка на събитиен календар с поредица инициативи за популяризиране на инициативата „Опознай родния край“ в област Шумен. В разговорите с участието на представители на партньорите на кампанията община Шумен, Регионален инспекторат по образованието и Регионален исторически музей, бяха обсъдени възможностите за организиране на поредица от дейности, насочени към популяризиране на инициативата сред учениците за опознаване на богатото културно-историческо, археологическо и природно наследство в област Шумен.
„И сега в училищата, общините и културните институти се провеждат много и разнообразни родолюбиви прояви, насочени към опознаване на родния ни край, но нашата цел е да провокираме интереса и да включим в инициативата под различна форма семействата и родителите на децата“, каза областният управител Донка Иванова.
Кампанията ще стартира с конкурс в училищата в областта за рисунка и разказ сред учениците от 3 до 7 клас. През следващите два месеца се планира да се проведат училищни, общински и областен кръг на конкурса, като за най-добре представилите се ще бъдат обявени индивидуални и колективна награда. В средата на месец март всички училища в региона ще получат окончателния календар с конкретните дейности в кампанията.
През месец май всички ученици от 3 до 7 клас ще получат безплатен туристически пътеводител с 20 от най-значимите туристически и културно-исторически обекти в региона, който ще бъде отпечатан със съдействието на общините в рамките на кампанията.
Предвижда се инициативите да продължат и през следващата учебна година с дейности, които да станат традиционни, да провокират и насърчават интереса на учениците да опознаят историческите и природни забележителности в нашия регион.
Кампанията „Опознай родния край“ в област Шумен се провежда под патронажа на областния управител Донка Иванова и е част от националното движение „Опознай Родината – 100 национални туристически обекта“.

Skip to content