Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
21 ноември (вторник)

Седмокласници от СУ „Сава Доброплодни“ изработиха стенопис в сградата на Областна администрация с обекти от културно-историческото наследство в област Шумен

Ученици от 7 „д“клас от СУ „Сава Доброплодни“ изработиха стенопис в сградата на Областна администрация Шумен, изобразяващ най-важните за нашия регион обекти от културно-историческото ни наследство. Така децата се включиха в инициативата „Съединението прави силата-Българското председателство на Съвета на Европейския съюз“, посветена на предстоящото българско председателство и на 10-та годишнина от членството на България в Европейския съюз. На стенописа, разположен на втория етаж в сградата на администрацията, са изобразени Паметник „Създатели на българската държава“, Шуменската крепост, народно читалище „Добри Войников“, Драматично-куклен театър „Васил Друмев“, Златната църква от Велики Преслав и Голямата базилика от Първата българска столица Плиска.

Тази вечер децата бяха поздравени от областния управител проф. Стефан Желев и от директора на училището Албена Иванова-Неделчева за желанието и амбицията, с която се включиха в тази инициатива. Всичките 11 ученици, които участваха в изработването на стенописа, получиха благодарствени грамоти и пособия за рисуване, които им връчи проф. Стефан Желев. На тържеството присъстваха учителят на децата Деница Спасова, заместник-областните управители Петко Шаренков и Ширин Вели, родители.

IMG_5561

IMG_5569

IMG_5586

Skip to content