Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
24 май (сряда)

Шумен чества 24 май- Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

Областният управител проф. Стефан Желев и заместник-областният управител Ширин Вели участваха в тържественото честване в Шумен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Те, заедно с кмета Любомир Христов, народните представители Димитър Александров и д-р Румен Генов, председателя на Общинския съвет проф. Борислав Беджев се включиха в празничното шествие по шуменските улици на деца, ученици, учители, дейци на просветата и културата.

„На този ден ние се прекланяме пред делото на Светите братя Кирил и Методий, дало устойчивост на българската държавност и поставило основите на съхранението на националната ни идентичност. С чувство на признателност си спомняме за поколения български учители, творци и просветители – хората, които имат огромна роля за запазването на родния ни език и култура през вековете.

Нека всички ние сме техни достойни последователи и не забравяме отговорността си пред нашите предци за съхраняването на българската книжнина и духовност. Нека и днес силата на знанието и българското слово озаряват пътя ни към духовно единение, национално самочувствие и гордост!”, се казва в поздравлението на областния управител проф. Стефан Желев по случай празника.

Skip to content