Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
19 май (петък)

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски” отбеляза Патронния си празник

Областният управител проф. Стефан Желев беше гост на тържеството, с което Шуменският университет „Епископ Константин Преславски” отбеляза Патронния си празник. Тържеството започна с Благослов на патрона, прочетен от първокурсничката Йълдъз Муса и поднасяне на цветя на признателност пред Свитъка-паметника.

„Трябва да се гордеем с името на нашия патрон и всеки ден достойно да го отстояваме“, заяви в словото си ректорът проф. Георги Колев и съобщи, че тази година Светият синод е започнал процедура по канонизация на патрона на Университета Епископ Константин Преславски.

В поздравителния си адрес областният управител проф. Желев пожела на всички преподаватели и служители здраве и силен дух за високи постижения и занапред, а на студентите – амбиция и смелост да сбъднат мечтите си.„Днешният тържествен ден носи удовлетворението от значимите постижения, от реализираните проекти и намерения, от упорития, изпълнен с радост и отдаденост към образованието и науката всеотдаен труд”, се казва още в поздравлението.

На празника ректорът проф. Колев удостои със знанието Почетен професор на Шуменския университет доц. д-р Стоян Танев за съществения му принос за издигане, утвърждаване и популяризиране на името на университета. Бяха връчени и Наградите на ректора за 2016 г.

IMG_5070

Skip to content