Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
12 май (четвъртък)

Шуменското народно читалище „Добри Войников 1856“ чества 160 години от създаването си

Областният управител Донка Иванова и заместник-областните управители Петко Шаренков и Селиме Кърджалиева бяха сред присъстващите на официалното честване на 160-тата годишнина на народно читалище „Добри Войников 1856“ в Шумен.

„Много преди да бъде извоювана политическата свобода на България читалищата се превърнаха в училище по гражданско образование, в което се обсъждаха всички важни национални каузи – за езика, за независимостта на църквата и на държавата“, заяви в словото си президентът Росен Плевнелиев, който е патрон на честванията на юбилея и беше гост на празника. „Уверен съм, че само хора с чисти сърца и родолюбиви помисли могат да устоят на трудностите и да вършат прекрасно тази полезна за народа ни дейност. Вие подпомагате развитието на едно отговорно общество, на едно ново поколение образовани, мислещи и толерантни личности. Вие подготвяте достойни граждани, които помагат, създават и променят страната към по-добро“, заяви държавният глава. Президентът Росен Плевнелиев връчи Почетния знак на Държавния глава на председателя на читалището Николай Николов.

Председателят на Съюза на българските читалища Николай Дойнов благодари на президента Росен Плевнелиев за подкрепата. „Поднасям своята благодарност към Президента от името на 3500 читалища. Поднасям поздравления към читалището, което е юбиляр днес”, каза Дойнов. Той връчи на областния управител Донка Иванова и на кмета на общината Любомир Христов Юбилейния почетен знак „160 години читалищна дейност“, а те от своя страна се ангажираха да продължат да помагат за развитието на читалищното дело.

IMG_3563

IMG_3567

IMG_3568

Skip to content