Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
17 декември (събота)

Среща на областния управител Донка Иванова и представители на Областния щаб за защита на населението при бедствия с членовете на Обществения съвет в Хитрино

 

Областният управител Донка Иванова и представители на Областния щаб за защита на населението при бедствия се срещнаха днес с кмета на община Хитрино Нуридин Исмаил и членовете на Обществения съвет. Коментирани бяха дейностите по координация на възстановителните работи след тежкия инцидент и създадената организация за подпомагане на пострадалите жители на Хитрино с хранителни продукти, вода, дрехи и други стоки от първа необходимост.

Областният управител Донка Иванова запозна Обществения съвет с получените предложения от фирми и граждани за подпомагане на дейностите по възстановяване на щетите след бедствието, сред които са намерения за експертна помощ за изготвяне на проекти за нови сгради, пълно възстановяване на една къща, изработка на нови мебели за засегнатите домове, доставка на бяла техника и др.  Десетки са и обажданията с предложения за настаняване или предоставяне на къщи за пострадалите от всички краища на страната.

Кметът Нуридин Исмаил благодари от името на жителите на Хитрино за голямата съпричастност и помощ на всички граждани и фирми, които са помогнали и продължават да помагат.

Областният управител Донка Иванова подчерта, че Областният щаб за защита на населението при бедствия координира участието във възстановителните дейности на Доброволните формирования от общините в областта и това ще става след съгласуване с Националния щаб. По думите на кмета Нуридин Исмаил участието на всички останали доброволци, които искат да се включат при възстановяване на селото, ще става при организация от страна на общината на база желанията на жителите на Хитрино.

Областният щаб за защита на населението при бедствия и Общественият съвет на Хитрино ще продължат съвместната си интензивна работа за координация всички дейности.

Skip to content