Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
22 февруари (понеделник)

Стартира кампания „Опознай родния край“ в област Шумен

Под патронажа на областния управител Донка Иванова в област Шумен стартира инициативата „Опознай родния край“. Кампанията е част от националното движение „Опознай Родината – 100 национални туристически обекта“ и по нейната реализация Областна администрация работи съвместно с общините и екип на сдружението „Виа Антика“, което има опит в изпълнението на инициативата в областите Варна, Търговище и др.
Кампанията „Опознай родния край“ е насочена към учениците от 3-ти до 7-ми клас от цялата област Шумен. Тя дава възможност децата да се запознаят с богатото културно-историческо наследство на територията на областта, да станат пътешественици и откриватели на историята на родния си край. Учениците ще получат безплатен туристически пътеводител с 20 от най-значимите туристически и културно-исторически обекти в региона. Под всеки от обектите има възможност за поставяне на печат, който ще се поставя при посещение на всеки от обектите в пътеводителя.
До момента участие в кампанията са заявили общините Шумен, Каолиново, Смядово, Нови пазар, Върбица и Никола Козлево, като в ход са разговори за включването и на останалите общини.
В рамките на кампанията с подкрепата на общинските администрации и РИО, Областна администрация ще организира различни дейности за популяризиране на инициативата, за провокиране на интереса и насърчаване на децата да опознаят историческите и природни забележителности в нашия регион. Ще бъдат проведени уроци по родолюбие, конкурс за рисунка, фотоизложба и др.
Официално кампанията ще се открие на 11 май в Деня на Светите братя Кирил и Методий.

Skip to content