Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
15 декември (петък)

Стефан Желев: Протести в Шумен е имало много пъти, никога никой не е бил връщан, но не може хора, които са криминално проявени, да нахлуват тук безнаказано

 

„В ситуацията е реагирано точно, но служителите са претърпели обиди и квалификации, които не заслужават“. Това заяви пред журналисти областният управител проф. Стефан Желев по повод случилото се на протеста пред Областна администрация, при който група граждани нахлуха в сградата.

„Протести в Шумен е имало много пъти, никога никой не е бил връщан от нас. Но не може хора, които са криминално проявени, да нахлуват тук и да считат, че това е безнаказано.Това е Областна администрация“, каза проф. Желев. Той определи като цинично организирането на протест  за цената на водата от страна на БСП. „35 години никой не си е мръднал пръста нещо да направи във ВиК сектора, от година на година той затъва надолу. От 3 години нещо реално се прави и точно тези, които нищо не правят, да настройват хората, е цинизъм. Областният управител припомни проектите, които предстои да се реализират и заяви, че ако те не се изпълнят сега, проблемите в сектора никога няма да се решат. „Има предприети конкретни стъпки, имаме подкрепата на МРРБ и през 2018 година работата по проектите ще започне“, заяви проф. Стефан Желев.

Заместник-областният управител Петко Шаренков заяви, че няма нанесени щети в сградата. „От приключването на протеста до настоящия момент не съм подавал сигнал, устен или писмен, до когото и да е. Полицията идва тук, разпитва мен и служителите, написал съм обяснение“, каза Петко Шаренков и допълни, че той не е подавал такава информация.

Skip to content