Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
1 април (четвъртък)

Създадена е организация за приемане на протоколите от СИК в 30-ти Шуменски многомандатен изборен район при спазване на противоепидемичните мерки

Протоколите от всички Секционни избирателни комисии в 30-ти Шуменски многомандатен изборен район на парламентарните избори на 4 април ще се приемат и обработват в многофункционална спортна зала „Арена Шумен“. Със заповед на областния управител проф. Стефан Желев залата е определена за мястото, където в изборната нощ ще работят Районната избирателна комисия Шумен, изчислителен пункт към РИК и ще се извършват всички дейности по прием и обработка на изборните протоколи.

Създадена е организация за протичане на изборния процес при спазване на въведените противоепидемични мерки, каза пред журналисти днес областният управител проф. Стефан Желев. Той коментира, че подготовката включва организация за запълване на 30% от капацитета на помещенията и еднопосочност на движението без смесване на потоците от хора. В залата са обособени сектор, където ще работят екипи на „Информационно обслужване”, които едновременно ще могат да се обслужват 15 секции, сектор за оказване на помощ при грешки в протоколите и сектор на Районната избирателна комисия, където секционните комисии предават проверените протоколи.

Членовете на СИК ще изчакват реда си на определени места, на входа ще получават пореден номер, за да бъдат избегнати струпвания от хора.  В залата са поставени информационни табели за задължението на всички участници в изборния процес да носят защитна маска за лице, да спазват физическа дистанция и да извършват хигиена на ръцете, осигурени са дезинфектанти.

 

Skip to content