Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
21 декември (понеделник)

Създават Обществен форум за партньорство с неправителствените организации в област Шумен

Да се създаде Обществен форум за партньорство между неправителствените, гражданските организации и местните власти, решиха днес представители на над 20 неправителствени организации от региона. Те участваха в работна среща в Областна администрация по инициатива на областния управител Донка Иванова и обществения посредник на община Шумен Иван Капралов.

Целта е чрез подписване на Споразумение за партньорство между страните да се насърчи и утвърди гражданското участие при формиране, изпълнение и контрол на обществените политики за развитието на област Шумен.

Участниците в срещата изразиха готовността и желанието си да си сътрудничат във възможно най-голям кръг области, сред които защита на човешките права, социална интеграция, здравеопазване, насърчаване на малкия и средния бизнес, образование, култура, екология, спорт и туризъм. Една от идеите е да бъде създаден фонд за подпомагане дейността на неправителствения сектор чрез финансиране на проекти за различни дейности. „Може да бъде създаден фонд по подобие на общински фонд Култура в община Шумен, който работи успешно вече 16 години“, каза областният управител Донка Иванова и обяви, че тази идея ще бъде представена пред общините и тя разчита на тяхната отзивчивост и изявено желание за работа с гражданските организации.

Споразумението ще бъде подписано между страните на 29 януари. То е отворено за всички желаещи НПО-та на територията на областта.

Skip to content