Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
1 ноември (вторник)

Тържествено честване на Деня на народните будители в Двора на кирилицата в Плиска

Тържествено честване на Деня на народните будители се проведе в Двора на кирилицата в Плиска. В празника, който премина под патронажа на областния управител Донка Иванова, участваха над 40 млади учители от региона и много гости, сред които народните представители проф. Стефан Желев, Ралица Тодорова и Иван Иванов, областните управители на Варна и Търговище, заместник-областните управители на Силистра, кметовете Шумен Любомир Христов, на Нови пазар Ивайло Камаджиев, на Каспичан Милена Недева, на Хитрино Нуридин Исмаил, ректорът на Шуменския университет проф. Георги Колев, деканът на факултет „Артилерия, ПВО и КИС” полк. Сашо Евлогиев, представители на научната общност и общественици.

Пред паметника на светите братя Кирил и Методий бяха поднесени венци и цветя, празничен водосвет отслужиха отец Андрей и отец Васил.

В урока по родолюбие „От Първопрестолна Плиска до младите будители“ се включиха историци и педагози, обединени от вярата за запазване и  предаване на поколенията на онези непреходни ценности, завещани ни от векове.

IMG_4324

IMG_4337

IMG_4333

IMG_4351

Skip to content