Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
8 октомври (четвъртък)

Учреден е Областен съвет по животновъдство

Областен съвет по животновъдство беше създаден днес в Шумен. Учредителната среща се проведе по инициатива на Министерството на земеделието и храните и на Областна дирекция „Земеделие” със съдействието на Областна администрация-Шумен. Присъстваха близо 20 животновъди от региона, както и представители на Областна дирекция „Земеделие”, Областна дирекция по безопасност на храните,  Държавен фонд „Земеделие“, Областна служба за съвети в земеделието и Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

При откриването заместник-областният управител Петко Шаренков подкрепи инициативата и изрази убеждението си, че чрез този съвет ще се подобри комуникацията между животновъдите и институциите и ще се защитават по-добре техните интереси. От своя страна животновъдите бяха единодушни в необходимостта от създаването на такъв съвет, на който те ще имат възможност да обсъждат важните за развитието на отрасъла проблеми. Ще се дискутират  актуални въпроси от регионален характер, ще се представят искания и предложения към Министерството на земеделието и храните и другите държавни институции, ангажирани с тази дейност.

За председател на съвета беше избран животновъдът Юлиян Вълчев и за секретар д-р Марина Жечева, експерт в Областна дирекция „Земеделие“. Част от ръководството на съвета ще бъдат и регионални представители на всички сектори в животновъдството, които ще бъдат излъчени от животновъдите и ще бъдат утвърдени на следващото заседание през месец ноември.

Skip to content