Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
14 октомври (сряда)

В област Шумен пристигнаха бюлетините за националния референдум на 25 октомври

Отпечатаните за област Шумен 205 000 броя бюлетини за предстоящия на 25 октомври национален референдум днес бяха доставени от печатницата–изпълнител на обществената поръчка „ЕА“ АД – Плевен  до Областна администрация-Шумен. Те ще се съхраняват в Областна администрация под постоянна 24 часова охрана, осигурена от МВР.

Организационно-техническият екип, определен от областния управител Донка Иванова, продължава своята работа и следи за точното и своевременно изпълнение на оперативните срокове в процеса на подготовка на изборния процес, определени в указанията на ЦИК и Министерския съвет. Поддържа се постоянна връзка с представителите на общините и другите институции, ангажирани с нормалното протичане на изборния ден. По места е създадена необходимата организация и има добра комуникация и взаимодействие между отделните структури.

Вече са раздадени на общините част от материалите, необходими за обезпечаване работата на комисиите в изборния ден – чували, пликове, кутии за отрязъци от бюлетините. Подготвени са методически указания за членовете на СИК.

Очаква се до края на тази седмица Областна администрация да получи и необходимите за област Шумен бюлетини за изборите за общински съветници и кметове.

Skip to content