Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
5 ноември (четвъртък)

В общините Никола Козлево, Каспичан и Нови пазар кметовете и общинските съветници встъпиха в длъжност

Новите общински съвети в общините Никола Козлево, Каспичан и Нови пазар бяха конституирани на тържествени сесии, които бяха открити от областния управител Донка Иванова.

Избраните за кмет на община Никола Козлево Ешреф Реджеб, на община Каспичан Милена Недева и на община Нови пазар Ивайло Камаджиев, новоизбраните общински съветници и кметове на кметства в трите общини  получиха удостоверенията си от председателите на местните Общински избирателни комисии и положиха клетва да работят за благото на жителите на общините и населените места, където са избрани.

„Убедена съм, че си давате сметка за отговорността, която поемате оттук нататък пред вашите съграждани и аз ви пожелавам да имате възможностите, силите и желанието да работите и да продължите да  развивате по-успешно вашите общини“, каза в приветствието си областният управител Донка Иванова и пожела на всички ползотворна работа през новия мандат.

На първите заседания бяха избрани председатели на Общинските съвети в трите общини. Стефан Стефанов от ГЕРБ е новият председател на Общинския съвет в Никола Козлево. Той беше избран с 10 гласа „за” от общо 12 гласували.

За председател на Общинския съвет в Каспичан беше избрана Анелия Ангелова от ГЕРБ, за която гласуваха 7 от общо 13 общински съветници. Другият кандидат за поста Магдалена Боева-Тодорова от местната коалиция „АБВ ЛИБЕРАЛИ” получи подкрепа от петима съветника, а една от бюлетините бе недействителна.

За председател на Общинския съвет в Нови пазар беше избран Ангел Куцаров от ГЕРБ с гласовете на 16 от общо 21 съветника в местния парламент. Другата издигната кандидатура на Ивайло  Петров от БСП получи 5 гласа.

IMG_2441
IMG_2463

Skip to content