Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
25 февруари (четвъртък)

Заместник-областният управител Петко Шаренков участва в среща за обсъждане на проекта за Национална здравна карта

Заместник-областният управител Петко Шаренков участва в работна среща с министъра на здравеопазването д-р Петър Москов и екипа му в Областна администрация Варна, където пред директори на болници и представители на местната власт от областите Варна, Добрич, Шумен и Силистра беше представен проектът за Национална здравна карта. Срещата беше част от обиколката на министър Москов в страната в рамките на обявеното публично обсъждане за запознаване на съсловието и местната власт с подробностите по проекта.
Заместник-областният управител Петко Шаренков благодари на министър Москов за проявеното разбиране, давайки съгласието си за обединението на общинските болници в Нови пазар и Велики Преслав с областната МБАЛ-Шумен, с което се гарантира достъпа на населението от периферията на областта, адаптирайки болничната мрежа към действителните потребности.
Закриване на лечебни заведения в областите нито се цели, нито се обуславя от наличните данни. Здравната карта не предполага закриване на болнични структури или на специалности, подчерта на срещата министърът на здравеопазването.

Skip to content