Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
9 ноември (сряда)

Заместник-областният управител Селиме Кърджалиева гост на празничния концерт за 95-та годишнина на Съюза на слепите в България

Празничен концерт под надслов „Талантът няма възраст“ организира Регионалната съюзна организация на слепите в Шумен. Инициативата е по повод 95-та годишнина от създаването на Съюза на слепите в България, която се отбелязва през тази година.

Сред гостите беше заместник-областният управител Селиме Кърджалиева, която връчи на председателя на Регионалната съюзна организация на слепите Любомирка Лазарова поздравителен адрес от името на областния управител Донка Иванова. „Високо ценя дългогодишната Ви упорита и всеотдайна дейност в полза на хората със зрителни проблеми и постигнатото от Вас, за да могат те да усъвършенстват своите възможности и да се интегрират успешно в нашето общество. Искам да изразя уважението си към Вас и да Ви поздравя за смелостта и силата на духа, които носите в себе си, за волята, с която работите за социалната защита и подкрепа на хората със зрителни увреждания и за амбицията за тяхното приобщаване в различните сфери на обществения живот в нашия регион“, се казва в поздравлението.

В концерта участваха членове на съюза от териториалните организации в Шумен, Търговище, Велики Преслав, Нови пазар и Омуртаг. Регионалната съюзна организация на слепите е една от 15-те регионални структури на съюза в страната. В нея членуват над 500 души от областите Шумен и Търговище.

IMG_4425

IMG_4430

Skip to content