Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
1 декември (петък)

Заместник областният управител Ширин Вели – гост на честването на 36-тия рожден ден на Паметник „Създатели на българската държава“

Заместник областният управител Ширин Вели беше сред гостите на честването на 36-та годишнина от откриването на Паметник „Създатели на българската държава“. На тържеството, организирано от общинско предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“, присъстваха кметът на община Шумен Любомир Христов, както и двама бивши директори на паметника Димо Димов и Васил Димов.

Честването започна с откриване на нова паметна плоча с имената на създателите на монумента.

Представена беше интерактивна картичка на Паметник „Създатели на българската държава“, дело на създателите на платформата „I walk“ Димитър Игнатов и неговия екип. Картичката ще се раздава безплатно на всеки посетител на монумента до края на годината. Чрез нея и специално мобилно приложение паметник „Създатели на българската държана“ може да се разгледа като „на живо“.

С интерактивната картичка Паметник „Създатели на българската държава“ е сред десетте най-добри в категорията „Иновация“ в Годишни награди в туризма 2017 г. на Министерството на туризма.  Гласуването вече е започнало, като крайният срок, до който може да се даде вот е 10 декември на сайта на министерството.

http://tourismawards.bg/cat/inovacii/

IMAG3834

Skip to content