Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
19 май (петък)

Започна строителството на разрушените къщи в Хитрино

Министър-председателят Бойко Борисов даде старт на строителството на първите 11 къщи в Хитрино, които бяха разрушени при тежкия инцидент с влакова композиция на 10 декември миналата година. На церемонията присъстваха областният управител проф. Стефан Желев, кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, кметът на Шумен Любомир Христов, заместник-областният управител Ширин Вели, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, районният мюфтия Месут Мехмедов, представители на Камарата на строителите в България.

Кметът Нуридин Исмаил благодари на премиера Борисов за това, че е поел ангажимент да осигури средства за възстановяване на разрушените къщи. „Колегите са се постарали максимум да подготвят книжата, документите и това, което е необходимо, за да можем законно да направим това, което започваме днес“, заяви Бойко Борисов. Той благодари на митрополит Йоан и районния мюфтия за това, че днес са тук. “Това да можем да живеем християни и мюсюлмани заедно, да се обичаме, да се уважаваме, да си помагаме, да строим, да градим ни дава сила да вярваме в доброто, в градежа и просперитета на България”, каза министър-председателят.

11 от разрушените къщи ще бъдат възстановени безвъзмездно с пари от дарители. Възстановяването на още 14 къщи ще започне до 20 дни със средства от МТСП.

При визитата си в региона министър-председателят Бойко Борисов посети Шумен, където инспектира изпълнението на строителството на многофункционалната спортна зала „Арена Шумен“, за която правителството отпусна 8 500 000 лева.

IMG_5100

IMG_5097

5

Skip to content