Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
11 май (сряда)

Започнаха Друмевите театрални празници „Нова българска драма“

Областният управител Донка Иванова и заместник-областният управител Селиме Кърджалиева участваха в официалната церемония, с която в Шумен бяха открити Друмевите театрални празници „Нова българска драма“. „Фестивалът превръща Шумен в център на театралния живот на България през тези дни. Още със създаването си той си поставя за цел да стимулира и популяризира българските автори и много от съвременните драматурзи са свързали творческата си биография със сцената на нашия театър. Театралните традиции са неизменна част от живота в Шумен, а техен пазител сме всички ние“, каза в словото си кметът на общината Любомир Христов. Той заедно с директора на шуменския театър Илия Раев запалиха фестивалния огън и дадоха началото на 25-то юбилейно издание на фестивала.

В конкурсната програма участват 13 спектакъла, две са пиесите в съпътстващата програма. В категория „Авторски прочит“ ще се състезават три пиеси, подбрани от общо 33 представени текста.

В празничната програма пред театъра участваха ансамблите за народни танци „Звънче“, „Мадара“ и „Луди млади“ към СОУ „Сава Доброплодни“.

IMG_3523

Skip to content