Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
22 юни (вторник)

Заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата

С поредица от инициативи сред децата и учениците ще бъде отбелязан 29 юни- Ден на безопасността на движението по пътищата. За това съобщиха представители на общините и на държавни институции на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, водено от заместник-областния управител Сашо Евлогиев. Онлайн в работата на комисията участва Росен Рапчев- експерт от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ /ДАБДП/, който поздрави Областната дирекция на МВР за активната работа с подрастващите и образователните кампании по темата. Предстоящите инициативи са част от дейностите за популяризиране на мерките за безопасност на движението по пътищата и обучението по пътна безопасност.

На заседанието експертите определиха като опасни два пътни участъка в региона- кръстовището към село Хитрино на пътя Шумен – Силистра и кръстовището към село Ивански на пътя Шумен – Бургас, където през изминалата година са станали сериозни пътни произшествия. Предстои комисия да направи преценка на необходимостта от извършване на допълнителни дейности за обезопасяване на тези участъци.

По данни на ОД на МВР–Шумен от началото на годината на територията на област Шумен са станали общо 43 тежки пътни произшествия, което е с 10 повече в сравнение с 2020 година. Загиналите до момента са трима – с 2 по-малко от м.г., но ранените са с 20 души повече.

По отношение на подготовката на годишния доклад за изпълнение на областната политика по безопасност на движението по пътищата за 2020 година стана ясно, че община Хитрино и отдел „Автомобилна администрация“-Шумен са закъснели с отчета си. За съжаление някои структури са пропуснали сроковете за изпращане на тази информация в годишния доклад. В резултат на това секретарят на комисията няма право да добавя и коригира информация. Каквото сме получили, това сме обобщили и изпратили, заяви заместник- областният управител Сашо Евлогиев. Докладът вече е завършен и е изпратен до Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Skip to content