Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница

ТОВА Е АРХИВЕН САЙТ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ШУМЕН

Линк към новия сайт - https://shumenoblast.egov.bg


Новини
19 септември (сряда)

Операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя

Операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death) се провежда днес – 19 септември и се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL, като целта е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на територията на стария континент.

Областна администрация Шумен подкрепя инициативата, насочена към насърчаване културата на пътна безопасност и повишаване на вниманието ни при движение по пътищата.

Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 септември до 22 септември. Мотото на седмицата на мобилността е „Мултимодалност” с подтема „Комбинирай! Движи се!”. Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно. И в контекста на това, което е предоставено от организатора – Европейската комисия, за България е избрано мотото „Безопасни мобилни комбинации за живот”.

ОДМВР- Шумен се включва в инициативата, като днес на територията на областта се провежда 24-часова специализирана полицейска операция.

Материали,  свързани с инициативата, можете да намерите на следния уеб адрес: https://mvr.bg/opp.

Skip to content