Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
1 ноември (четвъртък)

Шумен чества Деня на народните будители

Шумен чества Деня на народните будители с общоградско тържество пред паметника на Нанчо Попович в градинката пред народно читалище „Добри Войников-1856”. Почит пред делото на българските книжовници, учители и просветители отдадоха  областният управител проф. Стефан Желев, кметът на Шумен Любомир Христов и заместник-кметовете на общината,  председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, ректорът на Шуменския университет проф. Георги Колев, деканът на факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ в НВУ „Васил Левски“ полк. доц. Дилян Димитров, ученици, учители, представители на културно-просветни организации, граждани.

„От епохата на Възраждането Шумен винаги е бил средище на книжовност и знание. Най-важното послание на днешното време е не само да помним нашите народни будители, не само да ги честваме, а най-вече да не преставаме да протягаме ръце към тях, за да ни възвисят духовно“, каза в словото си Вилиола Любенова, директор на ППМГ „Нанчо Попович“.

Пред паметника на Нанчо Попович бяха поднесени венци и цветя. Организатори на честването са община Шумен, съвместно с НЧ “Добри Войников – 1856”, НЧ “Стилиян Чилингиров – 1963” и Военния факултет “Артилерия, ПВО и КИС”.

IMG_6511

IMG_6513

Skip to content