Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
5 март (петък)

Спират плановите операции в МБАЛ Шумен за една седмица

Областният кризисен щаб в неприсъствено заседание взе решение, с което се преустановява провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в „МБАЛ-Шумен“ АД, считано от 00.00 часа на 06.03.2021 г. до 24.00 часа на 12.03.2021 г.

Съгласно решението изключение правят дейностите, свързани с диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейности по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Забраняват се посещенията на външни лица/свиждания в лечебното заведение за болнична помощ, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий.

Областният кризисен щаб възлага на директора на РЗИ – Шумен да изготви съответната заповед за изпълнение на решенията.

Към момента област Шумен продължава да е в червената зона с отчетена 14-дневна заболеваемост над 350 на 100 хил. души население.

Областният кризисен щаб напомня, че на територията на област Шумен в търговските обекти на открито трябва да се работи и да се посещават само от лица с поставени защитни маски за лице, покриващи носа и устата, като тази мярка е в сила до края на месец март.

Предвид трайната тенденция за повишаване на заболеваемостта и разпространението на  коронавирусната инфекция в региона, здравните власти отново  апелират към всички да спазват мерките за задължително носене на предпазните маски в закрити помещения, да се избягва струпването на хора, да се спазва физическа дистанция, да се извършва редовна дезинфекция на работното място и вкъщи.

Skip to content