ТОВА Е АРХИВЕН САЙТ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ШУМЕН

Линк към новия сайт - https://shumenoblast.egov.bg


Новини
25 ноември (четвъртък)

Утвърдена е Областната транспортна схема на област Шумен

Областната транспортна комисия утвърди на свое заседание областната транспортна схема на област Шумен. Пред членовете на комисията областният управител Венцислав Венков подчерта, че целта на общините и на държавните контролни органи трябва да е да се търсят общи решения по проблемите на транспорта, които засягат обслужването на много хора. На заседанието не присъстваха представители на общините Нови пазар, Каолиново, Никола Козлево, Върбица и Смядово.

Представителите на общини информираха, че всички утвърдени маршрутни разписания се изпълняват и на този етап няма предложения за промени. Като сериозен проблем беше посочен намаленият пътнико поток в резултат на COVID пандемията. Инж.Галин Банков от фирма „Шумен – Пътнически автотранспорт”, които е и представител на Камарата на пътническите превозвачи в Шумен, коментира, че освен пандемията, сериозен проблем от дълги години са нелегалните превози и настоя за засилен контрол и проверки с цел ограничаване на тази незаконна дейност. По време на заседанието от становищата на институциите стана ясно, че правомощията им са ограничени и този вид нарушения се доказват трудно, защото пътниците не съдействат на контролните органи и не се стига до ефективно административно наказание.

Предстои да бъдат обсъдени възможностите за взаимодействие между институциите за оказване на ефективен и постоянен контрол за възпрепятстване на нерегламентираните превози.

 

Skip to content